Могат ли хората да видят, ако направя екранна снимка на профила си във Facebook?

Да си признаем, ние сме социални животни. Има само а пренебрежимо малко, които не са във Facebook или в различни други форми на социални медии, Но колкото и забавни да са тези платформи за социални медии, темата за поверителността продължава да витае.







Така че между дилемата на споделяне и защита, възниква въпрос - могат ли хората да знаят дали аз снимки снимките им във Facebook профил?



Ако сте този вземане на екранните снимки, тогава отговорът е озвучителенНе.Facebook не информира човека, ако направите снимка на снимката на потребителския му профил. За разлика от Snapchat, тук единственото известие, което ще получите, е от телефона ви, че сте направили екранна снимка.

Виж повече: Мога ли да видя кой видя моя профил във Facebook?

Същото може да се каже и за Facebook Messenger също. Без значение дали е чат с приятел или непознат, функционалността на екрана ще действа повече или по-малко като във всяко друго приложение - само телефонът, който ви информира за екранните снимки.




Но тогава, ако сте този, който е истински загрижен за вашия снимки, плаващи в социалните медии, няма какво много да направите. Освен, разбира се, никога да не публикувате снимка или да ограничавате аудиторията пред приятелите си.

Вижте тези страхотни функции във Facebook, които не сте знаели



Снимки на екрана

Facebook има здрав вграден Дял алтернатива, която можете да използвате, ако не ви е удобно да правите снимки на екрана. Всичко, което трябва да направите, е да докоснете бутона за споделяне и да го изпратите на вашия приятел, който вече е във Facebook.







Ако това не е така, можете да докоснете менюто с три точки и да изберете Споделяне на външни опция, която използва много опции на трети страни като Whatsapp, Съобщения, Instagram и т.н.





Какво държи бъдещето?

При положение, че има почти 1,94 милиарда активни потребители на Facebook за месец, крайно време е Facebook да въведе по-строг контрол върху това кой може да запазва или изтегля снимки на потребителския ви профил. И това е забелязало, изглежда. Напоследък някои потребители са съобщава, че е видял профил предпазител картина на приложението Facebook за Android.

Това профил предпазител картина показва линии, подобни на воден знак при изтегляне и ограничава работата на екрана до момента, в който сте на снимката на профила.

По същия начин опцията за споделяне или записване няма да има за защитените снимки на профила. И като говорим за версията за десктоп, вече няма да можете да запазвате картината като файл с изображения. Вместо това той ще бъде изтеглен като HTML файл, какъвто е случаят с повечето от уебсайтовете.







Но както е при повечето експериментални функции, ще изминат доста време, преди да е без грешки.

Най-долният ред е това, Facebook не изпраща известия, когато правите екранни снимки, но все пак етичен начин би било използването на функциите за споделяне. И ако искате да го направите малко по-високо, вземете съгласието на човека, преди да натиснете бутона за изтегляне. Но тогава, както се казва, веднъж ти споделете нещо във Facebook, равно е да извикате същото на целия свят.