Facebook News Feed vs Your Story: Къде трябва да публикувате актуализации

По-рано, когато сте използвали уебсайта на Facebook за създаване на публикация, той автоматично е публикуван на вашата емисия за новини, Сега имате две възможности: News Feed и Your story.







Въпреки че опцията по подразбиране е News Feed, опцията Your Story оставя много объркани. Ако сте един от тях, не се тревожете за себе си, не сте сами. Много потребители на Facebook (FB) са оставени да се чудят каква е разликата между опциите News News и Вашата история.

И така, в тази публикация ще продължим на разходка, изследвайки разликите между тях и също така ще ви кажем кой да използвате.



Но преди да започнем истинското действие, нека да пренавием малко назад и да разберем защо и как историите са се наредили до опцията News Feed.

Нека започнем.





Защо Facebook се движи от News Feed към Stories

Изминаха дните, когато публикуването на нещо на стената на вашия приятел беше вълнуващо нещо. Сега дори публикуването на нещо в емисиите на новини изглежда скучно и непривлекателно. Това е, защото Facebook направи различни промени в него алгоритъм за подаване, която е пълна със съдържание от бизнес страници и лични профили, които не предлагат подходящо място на никоя от тях.




Именно там се събират истории. Историите ви предлагат възможността да избирате съдържанието, което искате да видите. Тя осигурява курирано съдържание, където можете да игнорирате онова, което не искате да видите и да видите други. Историите се чувстват вълнуващи и лични. Facebook знае това. Следователно преход от емисия към истории, които са бъдещето на Facebook за новинарския ефир всеки ден губи своето очарование.

Нека скочим в разликите.





Основна разлика

News feed е основната функционалност на Facebook и е част от него от самото начало. Ако изберете News Feed, тогава съдържанието ще бъде публикувано във вашата емисия, стена или времева линия, както искате да го наречете. Трябва да превъртите надолу, за да намерите ново съдържание.

От друга страна, Вашата история е само на няколко години. Избирането му ще добави съдържанието към вашата история. Сега историите работят като слайдшоу, предлагайки нова снимка или видео след няколко секунди. Историите първо се появяват от един човек и след като каталогът му приключи, други истории започват да играят.





Живот

Емисиите за новини съхраняват вашите публикации за неопределено време или докато не ги изтриете ръчно. Историята е временна форма на съдържание, която продължава само един ден. Тоест, историите остават на живо във вашия профил само двадесет и четири часа, след което се изтриват автоматично от вашите приятели & rsquo; видите.








наличност

Публикациите, публикувани във вашата емисия за новини, са видими във мобилните приложения на Facebook (Android и iOS), приложението Lite на Android и уебсайта.

Историите са достъпни чрез мобилните приложения на Facebook, нейния уебсайт, приложението Lite и във Facebook Messenger. Да, историите също автоматично се публикуват във Facebook Messenger, въпреки че това е леко различен от Facebook истории по отношение на творческите опции.

Също и на Guiding Tech



Топ 15 Съвети и трикове на Facebook Messenger История, за да го използвате като професионалист
Прочетете още




Достъп до съдържанието на вашата история и новини

Когато споделите нещо в историята си, то е видимо на три места. Първо от дясната странична лента (на уебсайта на Facebook).




Второ, в горната част на емисията във Facebook (на мобилните приложения на Facebook), и трето, в горната част на списъка за чат във Facebook Messenger. Историите имат специален раздел за себе си. Можете също да създадете история от там и да преглеждате истории от други хора.







Това не е така със съдържанието, публикувано в емисията на новини. Ще го намерите в центъра (на уебсайта на Facebook) и под раздела с историята (в мобилните приложения). Съдържанието в емисиите на новини изглежда се губи в море от публикации от други потребители.








видимост

Тъй като историите имат специален раздел, публикуването на публикация като история има предимство, че достига до повече хора. Има допълнителни шансове той да бъде прегледан от другите в сравнение с публикуването на емисии. Освен това можете публикувай множество снимки като истории - по едно и също време и тя не спечели емисия на никого. Всичко благодарение на групирането на истории за човек.





Коментари и харесвания

Ако отидете с опцията News Feed, хората могат да харесват и коментират такива публикации. Тези харесвания и коментари ще бъдат видими и за другите ви приятели във Facebook. Въпреки че историята поддържа също много харесва, тя е видима само за създателя. Същото се отнася и за коментарите, които са известни като реплики на истории. Ще ги получите във Facebook Messenger.

Забележка: Функцията за харесване и отговор за истории е ограничена само до мобилни приложения.






Проверете кой е гледал вашата история

Публикуването на публикация във вашата лента с новини не предлага възможност за това следете хората, които са гледали публикацията ви, Само ще разберете, че когато някой хареса или коментира вашата публикация.

За щастие (или не) историите не са анонимни. Когато някой гледа вашата история, можете да проверите кой я е гледал. За това отворете публикуваната история и докоснете иконата на окото.




Също и на Guiding Tech
#comparison
Щракнете тук, за да видите нашата страница с статии за сравнение



Възможност за редактиране

Ние всички правим грешки. За да ги коригира, Facebook ви позволява да редактирате публикациите, които публикувате във вашата емисия за новини. Тоест можете да промените текста на публикацията. Същата функция обаче не е налична в историите. След като историята бъде публикувана, ще трябва да я изтриете и да я публикувате отново с необходимите модификации.





Аудитория и поверителност

Аудиторията за новини и истории е независима една от друга. Ако забележите в полето Създаване на публикация, ще намерите поле до News Feed и Вашата история. Щраквайки върху него, можете да промените настройката им за поверителност.




И в двете, между тях ще намерите три настройки за поверителност: Обществени (видими за всички), Приятели (видими само за приятелите ви във Facebook) и персонализирани настройки, където можете да го скриете от някои приятели или да позволите на няколко специални хора да имат достъп към него.




За истории получавате допълнителна опция за & lsquo; Приятели и връзки & rsquo; където връзките се отнасят за вашите приятели в Messenger. Ако изберете тази настройка, вашите приятели на Messenger, които не са в списъка ви с приятели във Facebook, също ще видят историята.








Опции за творчество

Когато използвате уебсайта на Facebook, получавате същите, но ограничени възможности за творчество както за емисии на новини, така и за истории. Тоест, можете да добавяте само филтри, текст и стикери към вашите изображения. Освен тези, можете дори да рисувате и да добавяте стикери за лице истории в мобилни приложения,





Възможност за достъп по-късно

За публикация, публикувана във вашата емисия за новини, можете да получите достъп до тях по всяко време, като отидете в профила си и го намерите.

За историите нещата са различни, тъй като съдържанието е временно, така че няма да го намерите под опцията „Вашата история“ след ден. Но ако искате да го видите след двадесет и четири часа, той остава жив за вас под функция архив на историята (присъства в горната част на полето с истории). Само вие, т.е. създателят на историята, има достъп до нея. Можете да го споделите повторно друг път или да го изтеглите.




Също и на Guiding Tech



Какво се случва, когато блокирате някого във Facebook
Прочетете още




Трябва ли да публикувате в емисиите на новини или вашата история

Историите ежедневно дават личен поглед върху живота ви, защото те се променят след ден. Така че, ако публикувате неформално съдържание или искате редовно да актуализирате приятелите или членовете на страницата за определено нещо, историите би било добро място за публикуването им.

Трябва да публикувате в News News, ако искате да го направите видим на стената си, където можете да видите харесвания и коментари. За щастие можете да публикувате и на двамата едновременно. Просто поставете отметка в квадратчето до тях.

Следваща: Не харесвате Facebook или Messenger вече? Искате ли да го деинсталирате? Прочетете публикацията, за да знаете последствията от деинсталирането на Facebook и Messenger приложения от телефона си.