Как да скриете и деактивирате HomeGroup в Windows 7

HomeGroup е функция в Windows 7, която ви позволява да лесно споделяне на файлове, папки и устройства сред компютри, които са свързани към една и съща мрежа и определени групи. Въпросът е дали всъщност го използвате. Или наистина сте притеснени от факта, че подобна опция се появява всеки път, когато се свържете с нова мрежа. Вие ли сте?




Освен това, ако не го използвате или не възнамерявате да го използвате в близко бъдеще, HomeGroup опцията може да е отпадък като част от Панел за навигация на Explorer, Ако случаят е такъв, нека разгледаме как да премахнем и деактивираме функцията временно.







Стъпки за деактивиране и скриване на настройките на HomeGroup

В този процес има две стъпки. Първо трябва да промените настройките на HomeGroup. След това трябва също да деактивирате свързаните системни услуги.

Етап 1: Придвижете се до Windows Контролен панел -> Център за мрежа и споделяне, Най-лесната работа е чрез менюто 'Старт'.

Стъпка 2: В левия прозорец към дъното ще видите няколко опции. Кликнете върху връзката за HomeGroup,

Стъпка 3: Ще се появи прозорец за настройките на HomeGroup. Кликнете върху Напуснете домашната групаза да деактивирате тази функция.

Отново кликнете върху Напуснете HomeGroupопция и изчакайте някъде, за да се приложат настройките.

След като направите това, вече няма да можете да споделяте файлове, папки и устройства с други компютри, ако има такива са били свързани към мрежата.

Следващата част на процеса е да деактивирате услугите на HomeGroup, така че опцията да се измие от навигационния панел и да не се появява изскачащ прозорец за създаване на такава група.

Стъпка 4: Стартирайте услугите на Windows, като отворите диалоговия прозорец Изпълнение (Win ключ + R) и въвеждане на командата services.msc,

Стъпка 5: Превъртете надолу, за да намерите двете услуги на HomeGroup- слушател и доставчик,

Стъпка 6: Кликнете два пъти върху всеки един от тях, за да ги отворите. Дръжте раздела Общи осветено и изберете Изключено от Тип Stratup меню. Кликнете върху Приложи и Добре,

Това ще деактивира всички услуги на HomeGroup и след като рестартирате компютъра, опцията за навигационен панел вече няма да се показва. За да се върнете обратно към предишните настройки, можете ръчно да стартирате услугите и да създадете нова група, като отидете до същото местоположение на Контролния панел.

Голям съвет: Понякога, когато не успеете да се свържете с мрежа или Wi-Fi връзка можете да опитате да деактивирате услугите на HomeGroup. Случва се да работи по-често от очакваното.





заключение

Функцията HomeGroup е хубаво да имате, ако планирате да използвате няколко компютъра в една мрежа и искате да оптимизирате използването на ресурси (по отношение на пространство, програми и устройства). И, ако не ви трябва, можете да направите това, което току-що предложихме.

Знаете ли за други подобни трикове? Уведомете ни в секцията за коментари.