Как да възстановим изтритите отметки в Chrome на PC, Mobile

Google Chrome е неуморен, що се отнася до управлението на данни. Въпреки че осигурява отлично синхронизиране на поддръжката между устройствата, това не позволява много прибягване, в случай че изтриете данните си случайно. И нищо не се променя, когато става въпрос за отметки.




Ако случайно изтриете няколко отметки или папка от отметки случайно, не е възможно да ги извлечете, след като пропуснете малката & lsquo; Отмяна & rsquo; опция, която мига под екрана за кратко.

Това е належащ въпрос. Но за щастие, има няколко решения, които можете да използвате, за да върнете отметките си, при условие че действате бързо.



Първият метод включва всички видни платформи - Windows, macOS, Android и iOS. Второто решение се върти само около настолни компютри. Нека да разгледаме и двете.



Също и на Guiding Tech
Google Маркери срещу Отметки в Chrome: Каква е разликата
Прочетете още




1. Нулирайте Chrome Sync

Chrome Sync е толкова ефективен, че самият акт на стартиране на браузъра на устройство ще синхронизира промените ви за нула време. Това означава, че не е възможно да експортирате отметките си с друго устройство, което може все още да запазва вашите отметки. Да не говорим, че експортирането (или импортирането) на отметки е почти невъзможно с Chrome на Android и iOS,

Но това, когато извършването на нулиране на Chrome Sync може да спести деня, при условие че отговаря на тези две условия:

  • Поне едно от устройствата ви трябва да е било синхронизирано отметките ви преди него, преди да се размине - колкото е по-близо, толкова по-добре.
  • Отсега не сте пуснали Chrome на споменатото устройство - в противен случай промените ще бъдат отразени и върху него.

Например, нека кажем, че изтривате няколко отметки в Chrome на вашия работен плот на Windows или macOS, все още имате отметките си на вашия смартфон с Android или iOS. Оттогава не сте отворили Chrome за него, което означава, че промените все още не са се синхронизирали с него.

Това е мястото, при което нулирането на Chrome Sync влиза в картината. Действието ще изтрие всички данни (включително отметките ви) на сървърите на Google и ще ви излезе насила от всичките си устройства. Местните данни за тези устройства обаче ще останат непокътнати.

Това означава, че можете безопасно да отворите Chrome на вашия смартфон с Android или iOS, без да се притеснявате за промени, синхронизиращи се с него. След като влезете в Chrome, вашия отметки и други данни за сърфиране ще бъде качен отново на сървърите на Google, което след това ще се счита за начална точка.

Всичко, което трябва да направите следващо, е да влезете на работния си плот и да синхронизирате обратно отметките, които случайно сте изтрили преди това. Следващите стъпки трябва да ви помогнат лесно да следвате горната процедура. Можете да направите това на всяко устройство, било то на десктоп или мобилен телефон, в произволен ред.

Етап 1: На устройството, на което току-що сте изтрили отметките, въведете следния път в адресната лента на Chrome на нов раздел и след това натиснете или докоснете Enter:

 chrome.google.com/sync

Стъпка 2: На страницата „Данни от Chrome Sync“, която се показва, трябва да превъртите надолу и да щракнете или да докоснете Reset Sync.

Стъпка 3: В изскачащото поле, което се показва, щракнете или натиснете OK, за да изтриете всичките си данни от сървърите на Google.

Стъпка 4: На устройството, което все още съхранява всички ваши отметки непокътнати, стартирайте Chrome и влезте. Всички данни за сърфиране, налични на устройството, вече се качват във вашия акаунт в Google.

Забележка: Ако имате няколко устройства, проверете мениджъра на отметките на Chrome на всяко от тях, за да намерите това с най-актуалните данни. Тъй като вече не сте влезли в профила си, можете спокойно да го направите.

Стъпка 5: Влезте в Chrome на устройството, на което първоначално сте изтрили отметките си, и ще ги върнете обратно. Посетете мениджъра на отметките в Chrome за да потвърдите.

След това не забравяйте също да влезете в Chrome на всякакви други устройства, за които може да се наложи да получите синхронизираните си данни за сърфиране и отметки във всички тях.

Също и на Guiding Tech
#възстановяване на данни
Щракнете тук, за да видите нашата страница с статии за възстановяване на данни



Използвайте файла за архивиране на отметки

В Windows и macOS Chrome създава резервно копие на вашите отметки между сесиите. Това представлява чиста алтернатива за възстановяване на отметките ви, ако нямате инсталиран Chrome на множество устройства. Това обаче ще работи само ако действате скоро и още не сте излезли и рестартирали Chrome многократно, откакто сте изтрили отметките си.

Етап 1: В Windows натиснете Windows + R, за да отворите полето Run. Въведете следния път (заменете USERNAME с потребителското си име за Windows) и щракнете върху OK:

 C: Потребители USERNAME AppData Local Google Chrome Потребителски данни По подразбиране 

В macOS отворете Finder и след това отворете пътя по-долу:

 Macintosh HD> Потребители> USERNAME> Библиотека> Поддръжка на приложения> Google> Chrome> По подразбиране 

Стъпка 2: Намерете файловете с етикети Отметки и Bookmarks.bak.

Стъпка 3: Изрежете и поставете файла с отметки на друго място в компютъра.

Стъпка 4: Преименувайте файла Bookmarks.bak в Отметки.

Запазете работата си, излезте от Chrome и я стартирайте отново. При условие, че архивният файл е бил презаписан с направените промени, трябва да намерите изтритите отметки, изброени отново в мениджъра на отметките.

Също и на Guiding Tech
Топ 3 разширения за отметка с парола за отметки в Google Chrome
Прочетете още




Успешно възстановяване

Успяхте ли да си върнете отметките? Труден късмет, ако беше случай, че е малко твърде късно. Но поне знаете какво да направите следващия път, когато случайно изтриете някои отметки. Също така имайте предвид, че можете да използвате и нулирането на Chrome Sync решение за възстановяване на изтрити пароли също.

Следваща: Създаването на парола за синхронизиране на Chrome е един от най-добрите начини да защитите данните си за сърфиране. Научете за плюсовете и минусите на използването на парола за синхронизиране на Chrome.