Топ 5 начина за добавяне на Google акаунт в Android без синхронизиране

Забелязахте ли, че вашите контакти се показват на друг Android телефон? Това може да е много объркващо в началото. Отговорът на този въпрос е прост. Ако сте влезли в друг Android телефон с вашия акаунт в Google, всички контакти от този акаунт ще се показват на този телефон. В тази публикация ще ви кажем как да добавите акаунт в Google без синхронизиране на данни.




Дори когато добавите някой друг акаунт в телефона си с Android, техните контакти ще започнат да се показват на вашия телефон. Проблемът е - въпреки че Google ви позволява да спрете синхронизирането на контактите, опцията се появява след синхронизиране на контактите. Това прави процеса безполезен. Накратко, не можете да изберете какво искате да синхронизирате от профила си в Google.

Тук обаче ще ви кажем различни начини да избегнете синхронизиране на данни в Android, докато добавяте акаунт в Google. Преди това нека първо разберем проблема правилно.







Какъв е проблемът с Google Sync

Когато добавите акаунт в Google на телефона си с Android - независимо дали е основен или вторичен, той започва да синхронизира всичко, свързано с този акаунт. Например имейли, контакти, изображения в Google Photos, Календар, Диск и други. Google не ви дава избор. Сега повечето потребители използват различни акаунти в Google, за да запазят нещата отделно. Синхронизирането на всичко с телефона на Android побеждава целта.

Може да има много причини хората да спрат да синхронизират данните си от Google с телефон с Android. Например, не искам контактите от всичките ми акаунти в Google да се показват на моя телефон с Android.

По същия начин, когато някои хора купувайте платени приложения от своя акаунт те искат да споделят това с някой друг, особено с децата си. Те правят това, като добавят акаунта в Google на второто устройство. Но по този начин всички техни лични данни, като имейли, контакти и други, се показват на децата & rsquo; устройство. Сега това е лошо по отношение на личния живот и безопасността.

За да се избегне това, трябва да добавите акаунт в Google, без да синхронизирате всичко. Нека проверим как да направите това.

Също и на Guiding Tech
5 най-добри приложения за прехвърляне на музика между телефони с Android
Прочетете още




1. Бързо деактивиране на синхронизирането

Както бе споменато по-горе, Google не ви позволява да избирате какво искате да синхронизирате и какво не правите, когато добавите акаунт в Google. Можете да го деактивирате, след като съдържанието се синхронизира. Това е доста глупаво.

За да избегнете синхронизиране на неща от Google, като например контакти, преди да добавите акаунт в Google, трябва да деактивирате синхронизирането бързо.

Ето и как да се справим.

Етап 1: Започнете процеса на добавяне на акаунт в Google от настройките на Android, както обикновено правите. Когато обаче достигнете последната стъпка след въвеждане на паролата си, бързо активирайте Самолетен режим на вашия телефон от бързи настройки. Препоръчвам ви да го направите в рамките на секунди.

Стъпка 2: След като сте активирани, върнете се на страницата с новопопълнени акаунти в Google - Настройки> Профили.

Стъпка 3: Докоснете своя акаунт в Google. След това докоснете синхронизиране на акаунта или синхронизиране на акаунта.

Стъпка 4: Изключете превключването или премахнете отметката от квадратчето до елементите, които не искате да синхронизирате с телефона си. Например, ако искате само да синхронизирате Gmail, дръжте го активиран и изключете останалото.

Стъпка 5: След това изключете режима на самолет от бързи настройки. Това ще върне интернет услугите на вашия телефон и ще възобнови синхронизирането, но само за избраните от вас опции.

Бакшиш: В случай, че включването на Airplane mode не помогне, след това бързо отворете настройките за синхронизиране на акаунта и деактивирайте синхронизирането на елементи, без да включвате режима на самолет. Отново трябва да е много бързо.



2. Деактивиране на приложенията

Проблемът с данните на Google е, че дори да деактивирате синхронизирането в настройките, както е показано по-горе, приложенията все още имат достъп до вашия акаунт в Google. Вземете случая с Gmail.

Ако изключите синхронизирането за Gmail, единственото, което ще спре, са известията. Това означава, че няма да бъдете уведомявани за нови имейли. Но ако човекът отвори приложението Gmail, тогава той все още може да вижда акаунта ви в Google. И новите имейли автоматично ще се попълнят, като отворите приложението.

Ако не искате приложението да има достъп до личните ви данни, можете да го деактивирате. Деактивирането на приложението ще го спре да се показва на началния ви екран или в приложение чекмедже, Разбира се, това би означавало раздяла с други профили в Google. Ако не сте добре с това, можете да го деактивирате по следния начин.

Забележка: Същият съвет може да се използва за деактивиране на други продукти на Google.

Етап 1: Отворете Настройки на вашия телефон с Android и отидете на Приложения и известия или Приложения.

Стъпка 2: Под Всички приложения докоснете Gmail или всяко друго приложение, което искате да деактивирате.

Стъпка 3: Докоснете Деактивиране.

Забележка: За да активирате приложението, повторете стъпките и натиснете Активиране в стъпка 3. Бакшиш: Имаме полезно ръководство за как да премахнете акаунт от Google Photos,
Също и на Guiding Tech
#user акаунти
Щракнете тук, за да видите нашата страница с статии на потребителски акаунти



3. Използвайте множество потребители

Ако искате да запазите данните разделени за два акаунта в Google и това беше причината да спрете синхронизирането на данните, можете да го направите, като създадете нов потребителски акаунт на вашия Android телефон. Не се обърквайте.

Всички телефони с Android предлагат функция за много потребители където всеки потребител получава отделно място на телефона си, свързано с напълно различен акаунт. Потребителите няма да имат достъп до която и да е от вашите лични данни.

Въпреки че това не е правилно решение на проблема, той може да ви бъде полезен, когато искате да споделите телефона си с децата си. Предоставянето им отделно пространство с различен акаунт в Google ще улесни живота. И, разбира се, можете да използвате и метод 1, за да спрете синхронизирането на всякакви данни, които харесвате.

За да добавите потребители на телефона си, отидете на Настройки> Система> Множество потребители. Докоснете Добавяне на потребител.





4. Използвайте Второ пространство в MIUI

Ако притежавате телефон с Android, работещ с MIUI, имате късмет. Това е, защото можете да споделяте инсталираните си приложения с други потребители, без да споделяте никакви данни. Възможно е с помощта на Втора космическа функция, Тази функция липсва във функцията за множество потребители, достъпна на други телефони.

Можете да използвате този метод, когато искате да споделяте платени приложения с децата си. Просто създайте Второ пространство, като влезете в Настройки на телефона си. След това ще бъдете помолени да изберете приложенията, които трябва да се показват във Второто пространство. Изберете приложенията и преминете към него. Вашите данни от избраното или всяко друго приложение не спечели синхронизация във Второ пространство.





5. Използвайте Google Play Family Sharing

Понякога искаме да споделим закупените ни данни от Google Play, като приложения, филми, игри, телевизионни предавания и т.н. с някой друг. За това обикновено бихме добавили собствен акаунт в Google на тяхното устройство. Очевидно ще синхронизира всичко.

Като алтернатива можете да използвате Опция за споделяне на Google Play Family, Тя ви позволява да споделяте закупените си данни от Google Play с до 5 членове на семейството. Те могат да направят това, като използват собствения си акаунт в Google. Така че по принцип не е нужно да добавяте своя акаунт в Google, като по този начин ви спестявате да не синхронизирате нищо.

Също и на Guiding Tech
Как да изтриете данните от Google акаунта автоматично или ръчно
Прочетете още




Със или без Google

Животът би бил толкова лесен, ако Google предостави прости квадратчета в момента на добавяне на нови акаунти в Google на телефоните. Всичко това няма да е необходимо, ако ни се даде възможност да изберем данните, които искаме да синхронизираме. Но за съжаление това не е така. Надяваме се някой от Google да прочете този пост и да приложи нещо практично.

Следваща: Виждате ли редица настройки на Google на вашия Android? Разберете какво означават от нашето подробно ръководство, дадено в следващия линк.