Какво представлява гост режимът в Chrome и как се различава от нормалното сърфиране

Представете това - някой иска да провери имейла си на вашия компютър. Предаването на компютъра с браузър Chrome означава достъп до отметките ви, историята, настройките и др. Не само един се тревожи за неприкосновеността на личния живот, но може да доведе до малка злоупотреба загуба на важни данни, За да избегне това, Google Chrome предлага гост режим. Какво е гост режим и как се различава от нормалното сърфиране? Нека да обсъдим.




Ако забележите внимателно, примерът, който дадох по-горе, е за гост. Това е за някой, който се нуждае от вашия компютър за временен период. Предполагам, че имате представа за какво представлява режимът на гостите. Но не предполагайте, че все още има нещо повече от това, което среща окото.

Така че нека да се потопите дълбоко в гост режим на Chrome и да знаете повече за него.







Какво представлява Chrome & rsquo; гост режим

Google Chrome ви позволява създайте множество профили където важни подробности като отметки, история, пароли и т.н. се съхраняват отделно за всеки потребител. Профилите са създадени постоянно, така че лесно да превключвате между тях. Например, можете да имате отделни работни и лични профили.

Режимът на гостите е специален случай на профили в Chrome за временни или гост потребители, както подсказва името. Когато стартирате този режим, ще се отвори нов прозорец с отделна икона в лентата на задачите. На лицевата страна Chrome изглежда нормално за госта. Но ако започнат да кичат наоколо, ще забележат, че нещо е изключено. И Chrome може да изглежда празен или прост за тях.

Причината е, че съществуващите Отметки в Chrome и разширения от други профили не са налични в този режим. Тъй като това е ефемерна профил, потребителят не може да създава отметки или да изтегля разширения. Този режим също липсва парола мениджър която е налична в нормалните профили на Chrome.

Освен това не можете да промените настройките на Chrome в този профил. Единствената налична настройка е възможността да променете търсещата машина по подразбиране,





Какво се случва в гост режим

Всеки път, когато стартирате гост режим, Chrome смята, че е нов потребител. Така че всеки път ще трябва да започнете от празен шисти. Значение, историята на сърфирането или данните за вход от предишните потребители или сесии няма да бъдат достъпни.

Това не е всичко. Страници, които посещенията на гостите няма да се показват в историята на сърфиране на нито един профил в Chrome. Всъщност, ако проверите настройките на режима за гости, няма опция за история.

Също и на Guiding Tech
Какво е разрешаване на влизането в Chrome и трябва ли да го деактивирате?
Прочетете още

Освен това, ако сте влезли в различни сайтове в този режим, излизането от режима или затварянето на всички раздели ще изтрие вашата активност при сърфиране. Затварянето на режима също изтрива всички временни данни като бисквитки и кеширани файлове.

Можете да кажете, че всичко, което се случва в гост режим, остава в този режим. Но изявлението не е 100 100% вярно, тъй като не остава изобщо, както видяхте по-горе. Това означава, че когато затворите прозорците на режима на гост, цялата ви история и временни данни като бисквитки и кеш памет се изтриват. Така че нито гостът, нито който и да е друг потребител имат достъп до тази информация.





Какво се случва с изтеглените файлове

Единственото, което остава непокътнато, са изтеглените файлове. Ако ти изтеглете каквото и да било докато разглеждате профил на гост, той няма да бъде изтрит, когато излезете от режима. Изтеглените файлове могат да бъдат достъпни от всеки потребителски профил в Chrome.





По какво се различава режимът на гостите от нормалното сърфиране

Google Chrome ви позволява да сърфирате в интернет по три начина - нормално сърфиране, режим инкогнито и гост.

За начало, нормалното сърфиране или нормалните профили е постоянно нещо. Всеки път, когато затворите браузъра, вашата дейност не се изтрива и нито Chrome забравя съществуването ви. Винаги можете да проверявате историята на сърфирането си, да създавате и преглеждате отметки и да използвате разширения.

В режим на гостите активността ви е ограничена до текущата ви сесия. След като излезете от сесията, Chrome вече не ви помни. За Chrome вие сте различен потребител, ако създадете нова сесия. Както споменахме по-горе, нямате достъп до отметки, разширения и настройки.





Гостен режим срещу режим „инкогнито“

Режим инкогнито е леко усъвършенствана версия на гост режим. Докато активността ви за сърфиране е частна и в двете, все още имате достъп до отметките и настройките си в режим „инкогнито“.

Също и на Guiding Tech
#gtexplains
Щракнете тук, за да видите нашата страница с статии за gtexplains



Как да отворите режим на гостите

Ето стъпките:

Етап 1: Стартирайте браузъра Chrome на вашия компютър.

Стъпка 2: Кликнете върху иконата на потребителския профил в горната част. Изберете Отваряне на прозореца за гости от менюто. Ще бъдете отведени в режим на гостите.





Как да излезете от гост режим

За целта кликнете върху иконата на профила в горната част в гост режим. Изберете Излезте от госта от менюто. Освен това затворете всички прозорци на профила за гости.

Забележка: Не можете да деактивирате гост режим в Chrome.



Наличност в Chrome Mobile Apps

Този режим работи само в уеб версията на Chrome. На телефони с Android можете да използвате профил на гост което създава различен акаунт не само за Chrome, но и за всички дейности на вашия телефон.





Каква е уловката

Въпреки че историята на сърфиране от гост режим няма да бъде достъпна в други профили на Chrome, тя все още може да бъде достъпна от вашия доставчик на интернет услуги и вашия работодател или училище.

По същия начин, ако сте влезли в уеб услуга като Gmail, YouTube или Facebook, те все още могат проследявайте дейността си, Например, ако гледате видеоклип в YouTube, докато сте влезли в профила си в Google в този режим, той ще бъде записан във вашия История на YouTube.

И накрая, този режим не ограничава хората да имат достъп до другите ви потребителски профили в Chrome. Гост потребител може лесно да превключва към други профили с помощта на иконата на потребителя в горната част. По този начин те имат достъп до вашите отметки, история и пароли. Затова бъдете внимателни, докато предавате компютъра си на други хора, дори в режим на гост.

Също и на Guiding Tech
Как да възстановите раздели на Google Chrome след рестартиране
Прочетете още




Кога да използвате

Режимът на гостите е най-подходящ за временни ситуации, например когато някой иска да използва компютъра ви известно време или искате да използвате друг компютър. Поверителността на двамата се поддържа. Нито гостуващият потребител не може да види информацията от други профили, нито може да види какво гостува потребителят.

Ако харесвате възможностите на гост режим, можете да имате Chrome винаги да се стартира в този режим,

Следваща: Планирате ли да нулирате настройките на Chrome? Знайте какво се случва след това, като проверите статията по-долу.